Anasayfa Haber Arşivi

PostHeaderIcon Gümüşhane'nin Nüfusu 151 Kişi Arttı

Share in FacebookTweet it!

Gümüşhane'nin Nüfusu 151 Kişi Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (Tüik)'nun 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 Nüfus Sayımı Sonuçları'na Göre, Gümüşhane'nin Merkez Nüfusu, Bir Yıl İçinde 977 Kişi Artarak 26 Bin 238'den 27 Bin 215'e Ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 Nüfus Sayımı Sonuçları'na göre, Gümüşhane'nin merkez nüfusu, bir yıl içinde 977 kişi artarak 26 bin 238'den 27 bin 215'e ulaştı.

Rakamsal olarak Nüfusu en fazla düşen ilçe 407 kişi ile Şiran olurken nüfusu artan tek ilçe ise 271 kişi ile Kelkit oldu. Torul, Kürtün, Köse ilçelerinde de düşüş gözlendi. Buna göre Torul 251, Kürtün 177 ve Köse'de 123 kişi azaldı. Ayrıca, Gümüşhane geneli nüfusun 65 bin 874'ünü erkek, 65 bin 102'sini ise kadınlardan oluşuyor.

Gümüşhane genelinde bir yıl içerisinde fazla artışın olmadığını belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ruşan Kalaycı, nüfusun beldelerden merkeze, merkezden beldelere göç akışı nedeniyle düşüşlerin ve artışların kaynaklandığını söyledi. Doğum ve ölüm oranlarına göre nüfus değişikliklerinin meydan geldiğini belirten Nüfus Müdürü Kalaycı, il ve ilçelerde olmak üzere nüfus azalmasının ölüm oranını, artmanın ise doğum oranlarını etkilediğini söyledi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmayan ve gerçek dışı bir adres verenler hakkında para cezası uygulandığına da değinen Müdür Kalaycı, vatandaşların başka yerlere gitmesinden dolayı yanlış bir adres verildiği zaman bunu köy veya mahalle muhtarı ve kurumun yaptığı araştırmalar neticesinde, hem adreslerin silindiğini hem de 660 lira para cezası uygulandığını söyledi.

Her ay itibariyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde denetimlerin devam ettiğini belirten Müdür Kalaycı, vatandaşları bu konuda duyarlı ve dikkatli olmaları için uyardı

Son Güncelleme ( Perşembe, 28 Ocak 2010 20:28 )