KELKİT BELEDİYESİ

2015 YILI

FAALİYET RAPORU


  Yeşilin huzura dönüştüğü Kelkit ilçesinde, 2014 tarihinde Belediye başkanlığı görevini devraldığımızdan itibaren, neredeyse yok olmuş hizmet üretebilme kabiliyetini ilçemize yeniden kazandırdık. Geniş bir coğrafyaya yayılan yerleşim birimlerine etkin, verimli ve doğru hizmetler götürmenin mücadelesiyle modern ve sorunları çözmeye yönelik projeler ürettik.


    Sözleşmesi 2014 yılında yapılan ''Kelkit, Köse grup içme suyu ve içme suyu paket arıtma tesisi yapım işi'' SUKAP kapsamında yürütülmüş olup Kelkit ve Köse Belediyelerinin ortak yürüttüğü bir çalışmadır.

Proje kapsamında Kelkit, Köse arasında 25 km isale hattı döşenmiş, Kelkit ilçemizde 1500 tonluk bir depo ile yılanlı tepesinde 500 tonluk bir deponun inşası bitirilmiştir. Ayrıca Köse ilçesi için 500 tonluk deponun da Kaba inşaatı tamamlanmıştır. 2016 yılı içerisinde tesisin ana deposu olan 3000 tonluk depo ve arıtma tesisinin binası yapılacaktır.

Toplam maliyeti 22 bin TL olan proje ile 2016 yılı sonlarında ilçemizin temiz suya kavuşması planlanmakta olup 2017 yılında tüm çalışmaların tamamlanması öngörülmüştür.

     SUKAP kapsamında yürütülen bir diğer projemiz ise; Kelkit Atık Su Arıtma Tesisidir. İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Sazlar mevkiinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 15.000 m2'lik bir alan atık su arıtma tesisine tahsis edilmiştir. İhale kapsamında atık su arıtma tesisi Kelkit Çayı'nın dere ıslahı çalışmaları DSİ tarafından yapımına devam edilmekte olup bu tesis sayesinde kanalizasyon sularımız arıtıp temiz bir şekilde Kelkit çayına aktarılmaktadır.2015 yılına kadar merkezdeki birçok bölgenin kanalizasyon sistemleri yenilenmiş,  2015 yılında ise sistem için hayati önem arz eden dere geçişleri ve yatay yol geçişleri yapılarak sistemin entegrasyonu sağlanmıştır. Böylelikle artık ilçemiz merkezinden geçen iki dereye de kanalizasyon atığı akmamaktadır.

Toplam maliyeti 9.200.000 TL’ye mal olan Atık su arıtma tesisi 2015 tarihinde hizmete girmiş ve sistem kontrolleri tam aktif hale geldiği gözlemlenmiştir. İller Bankası ve Belediyemiz tarafından geçici kabulü yapılmış olup, Müteahhit firma tarafından bir yıl işletildikten sonra 2016 yılında Belediyemizce devir alınacaktır.

     İlçemizde daha sorunsuz ulaşım için asfalt çalışmaları yapılmış olup, 38 adet sokakta birinci kat asfalt, 19 adet sokakta 2. kat asfalt olmak üzere toplam 11 km asfalt döşeme çalışması yapılmıştır. Asfalt çalışmalarına 1.300.000 TL harcanmış, gerekli onarım ve yenileme işlemleri yapılan kaldırım ve alt yapı sistemleri daha işlevli ve sorunsuz hale getirilmiştir.

İlçemizde caddelerimizin rahatlaması açısından 7 bölgede parkomat uygulamasını başlattık. Aynı zamanda pazar yerini otopark haline getirerek bu uygulamamıza ekstra bir katkı sağlayarak, istihdam açısından da ilçemizde yeni bir iş alanı oluşturduk.

    İlçemizdeki trafik sorununa çözüm olması ve aynı zamanda taksici kardeşlerimizin rahatça dinlenebileceği ve bekleyebileceği bir alan için oluşturmak için 13.000 TL tutarında, 3 adet taksi durağı kabinini taksici kardeşlerimize tahsis ettik ve taksi duraklarımızı uygun yerlere konumlandırdık.

    Toplamda 25.000m2 kaldırım ve parke çalışması yaparak ilçemiz içerisindeki yolları, kaldırımları daha kullanılabilir ve düzenli bir görünüme kavuşturduk. İlçemiz çarşısında ki merdivenleri yeniledik ve engelli vatandaşlarımızın kullanması için gerekli yerlere engelli rampası koyduk. Bu çalışmalar kapsamında toplamda 830.000 TL harcanmış olup maliyetin 600.000 TL’sini İller Bankası karşılamıştır.

    İlçemizde gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve modern bir yapıya sahip olmak için, araç envanterimize; 1 adet klimalı cenaze aracı,2 adet doğa dostu elektrikli süpürme makinesi, 1 adet zabıta aracı,1 adet damperli kamyon,1 adet su tankeri,1 adet JCB kazıcı,1 adet 24 metre merdiven uzunluğuna sahip itfaiye aracı kattık.

Tüm bu araçların toplam maliyeti 940.000 TL olup, ayrıca hibe olarak da; 1 adet su tankeri, 1 adet çöp kamyonu ve 2 adet kamyoneti envanterimize eklenmiş bulunmaktadır.

    Bölgemizin organik tarıma elverişli olması ve üretilen organik ürünlerin pazarlanması açısından büyük bir öneme sahip olan Yöresel Ürünler ve balık pazarımızda iyileştirme çalışmaları yaparak, pazarın üstünü kapattık.

Bu sayede vatandaşlarımız, ürünlerini daha kolay ve sağlıklı bir ortamda pazarlama imkânına kavuşturulmuştur.

    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın da başbakanlık döneminde destek verdiği hayvan pazarı projemiz ile ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi Çataklar bölgesinde 13.000m2 alan üzerine inşa edilen pazarda 500 büyük baş, 300 küçükbaş hayvan kapasitesi, idari bina, kafeterya, hayvan oteli, indirme bindirme rampaları, otopark ve kantar bulunmaktadır. Bölgemizin en büyük ve en modern pazarı olma özelliğini taşıyan Pazar için toplamda 1.500.000 TL harcanmış olup ilçemizin önemli gelir kaynağı olan hayvancılığa büyük katkı sağlamıştır.

    İlçemizin çehresini ve görünümünü değiştirmek açısından istinat duvarları uygun hale getirilip yöresel motiflerimizin resimleri ile dekore edilmiştir. Küçük camii önündeki uygun alana vidil uygulaması yaparak camii çevresinin daha güzel ve düzenli bir görünüm kazanmasını sağlanmış ve cami önündeki boş alana asfalt dökülerek miting, cenaze ve gerekli işlerde kullanılması için düzenlenmiştir.

    İlçemizde sorun olan umumi tuvalet ve abdest hane konusunda vatandaşlarımıza daha hijyenik ve temiz ortamda hizmet verebilmek için yenileme ve bakım çalışmaları yapılmış olup bu çalışmalar kapsamında toplamda 110.000 TL harcama yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

    Toplum sağlığını korumak için hijyen ve temizlik açısından ilçemizin mezbahasında et taşıma işleminde kullanılan araç ve mezbaha içerisindeki kesim odalarının yenileme çalışmalarını tamamlanmış olup bu çalışmanın toplam maliyeti 35.000 TL’dir.

    Kelkit işletme binası yeni çehresine kavuştu… Toplamda 2.000.000 TL harcanarak, yeni işletme, itfaiye ve ek binaları kullanıma açılmıştır. Tesisimiz toplamda 12.000 m2 alana kurulu olup idari bina, araç hangarı, kademe hangarı, itfaiye binası ve itfaiye hangarı binalarıyla hizmet vermektedir.

    Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet ulaştırmak için büyük uğraşlar verdiğimiz doğal gaz hattı projesi onaylanmış olup, ilk olarak 285 işyeri ve 88 konuta doğal gaz boru hattı döşenmiştir. Kelkit doğalgaz hattı için, Türkiye de bir ilk olarak; proje onaylanmadan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulunun özel izni ile doğalgaza ilk kazmayı vurmuş bulunmaktayız.

    Teknolojiden faydalanmak ve daha hızlı hizmet vermek için Kelkit Belediyesi olarak, e-belediye uygulama sistemine geçmiş bulunmaktayız. Böylelikle vatandaşlarımız, içme suyu borcu, emlak ve çevre temizlik vergilerini kolayca sorgulayabilecek, borçlarını kredi kartıyla güvenli bir şekilde 24 saat boyunca ödeyebileceklerdir.

 Maddi ve manevi değerlerimize sahip çıkmak adına Kelkit tarihinin dönüm noktası olan 17 Şubat Kelkit’in düşman işgalinden kurtuluşunu ilçemizde her yıl coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz.

    Sosyal ve kültürel faaliyetler alanında, Kitap ve Oyuncak Evi Projesini hayata geçirdik. Yeni doğan bebeklerimize hediyeler dağıtarak belediyemiz imkânlarını en küçükten en büyüğe ulaştırmaya çalışmaktayız. Belediye Gençlik Kulübü adı altında tiyatrolar ve oyunlar düzenleyip,  Konserler ve çeşitli faaliyetlerin düzenlenmesine devam ediyoruz.

    Ramazan ayında manevi değerlerimize sahip çıkmak, kardeşliği tesis etmek için vatandaşımızla her yıl iftar yemeğinde buluşmaya devam ediyoruz.

    Kelkit çayının raftinge uygun olması nedeniyle, ilçemizi rafting sporunda marka haline getirmek için rafting şenliklerini geleneksel hale getirmeye çalışıyor ve ilçemizi hak ettiği her alanda tanıtmaya çabalamaktayız.

    Doğu Karadeniz’in yeşil incisi Kelkit ilçemizde istihdam, huzur ve refahı arttırmak, vatandaşlarımıza hak ettikleri kaliteli yaşam imkânlarını sunabilmek için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

 

 

DOĞALGAZ ALT YAPI

     Büyük uğraşlar vererek oluşturduğumuz imza kampanyası sonunda doğal gaz hattı projesi onaylandı ve doğal gaz için ilk kazma vuruldu. İlçemiz için fazlasıyla önem arz eden ve doğal gaz çalışması ilk olarak 285 işyeri ve 88 adet konuta doğal gaz boru hattı döşenmesi ile başladı. Doğalgaz ilçemizin ısınma ve yakıt ihtiyacını karşılamanın yanında aynı zamanda hava kirliliğini önleyerek çevreci bir çözüm olacak, vatandaşlarımıza ekonomik yönden katkı sağlayacaktır. Kelkit doğalgaz hattı için Türkiye de bir ilk olarak proje onaylanmadan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulunun özel izni ile doğalgaz çalışmasını başlattık.

KANALİZASYON VE SU ALT YAPI ÇALIŞMALARI

      Kullanım ömrünü tamamlayan kanalizasyon ve ana su şebekelerini yenileyerek çağımız şartlarına uygun hale getirdik. Ayrıca kanalizasyon sistemimizi atık su arıtma tesisimize bağlayarak Kelkit çayımıza bir gram dahi kanalizasyon atığı akmamasını sağladık.

 

 

 

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI

      Asfaltlama çalışmaları çerçevesinde 38 adet sokakta birinci kat asfalt, 19 adet sokakta 2. kat asfalt olmak üzere toplam 11 km asfalt döşeme çalışması yaptık. Asfaltlama çalışmalarımıza ilçemizde sorunsuz yol kalana dek devam edeceğiz. Asfalt çalışmalarımıza toplamda 1.300.000 Türk lirası harcadık.

 

 

PARKE ÇALIŞMALARI

     Toplamda 25m2 kaldırım ve parke çalışması yaparak ilçemiz içerisindeki yolları, kaldırımları daha kullanılabilir ve düzenli bir görünüme kavuşturduk. İlçemiz çarşısında ki merdivenleri yeniledik ve engelli vatandaşlarımızın kullanması için gerekli yerlere engelli rampası koyduk. Bu çalışmalar çerçevesinde toplamda toplam da 750.000 TL harcama yaptık. Yapılan parke çalışmasının 600.000 TL bölümü iller bankası tarafından karşılanmıştır.

 

ÇEVRE DÜZENLEME

     İlçemizin çehresini ve görünümünü değiştirmek açısından istinat duvarları uygun hale getirilip yöresel motiflerimizin resimleri ile dekore edildi. Küçük camii önündeki uygun alana vidil uygulaması yaparak camii çevremizin daha güzel bir görünüm kazanmasını sağladık. Ve küçük cami önündeki boş alana asfalt dökerek miting, cenaze ve gerekli işlerde kullanılması için düzenledik.

 

 

 

YEŞİL ALANLAR

İlçemizin çehresini değiştirmek ve daha yeşil bir Kelkit için fidan dikimi, park bahçe onarımı, yeşillendirme çalışmaları ve peyzaj çalışmalarına ağırlık verdik. Bilinçli bireyler yetiştirmek ve daha temiz bir çevre için geri dönüşüm kutuları dağıttık. Somada ki kardeşlerimizi unutmayarak soma maden şehitleri ormanını oluşturduk. 10.000 adet fidan dikimi ve ilçemizin çevre yolu mevkiinde bulunan 6 km uzunluğundaki refüjler de sulama sistemi, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaların toplam maliyeti 450.000 TL’dir.

 

          

 

         

 

 

 

 

 

 

KELKİT ATIK SU ARITMA TESİSİ

         İller Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü SUKAP kapsamında Kelkit atık su arıtma tesisinin temelini atmıştık. İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Sazlar mevkiinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tahsis edilen 15.000 m2'lik kısmı atık su arıtma tahsis edilmişti.

         İhale kapsamında ilçemiz atık su arıtma tesisi Kelkit Çayı'nın dere ıslahı çalışmaları bilindiği gibi DSİ tarafından yapımına devam ediliyor. Bu tesisimiz sayesinde kanalizasyon sularımız arıtıp temiz bir şekilde Kelkit Çayına aktarıyoruz. 2015 yılına kadar merkezdeki birçok bölgenin kanalizasyon sistemleri yenilenmişti. 2015 yılında ise sistem için hayati önem arz eden dere geçişleri ve yatay yol geçişleri yapılarak sistemin entegrasyonu sağlanmıştır. Böylelikle artık Kelkit merkezimizden geçen iki adet dereye bir gram dahi kanalizasyon atığı akmamaktadır.

         13.10.2015 tarihinde hizmete giren atık su arıtma tesisimizin sistem kontrolleri bu tarihte yapılarak tam aktif hale geldiği gözlemlenmiştir. İller Bankası ve Belediyemiz tarafından geçici kabulü yapılmıştır. Müteahhit firma METHAŞ İnşaat tarafından bir yıl işletildikten sonra 13.10.2016 yılında Belediyemizce devir alınacaktır.

Atık su arıtma tesisi toplam da 9.200.000 TL’ye mâl olmuştur.

 

 

KELKİT KÖSE İÇME SUYU PROJESİ

            İller bankası genel müdürlüğü tarafından 25.06.2014 tarihinde ihale edilen ''Kelkit, Köse grup içme suyu ve içme suyu paket arıtma tesisi yapım işi'' sözleşmesi 20.08.2014 tarihinde yapılıp 05.09.2014 tarihinde işe başlanmıştır. SUKAP kapsamında yapılan bu işin yüzde ellisi hibe yüzde ellisi ise Kelkit ve Köse Belediyeleri tarafından karşılanmıştır.

            Belediyeler arasındaki dağılım: yüzde doksan Kelkit Belediyesi yüzde on Köse Belediyesidir.

            Proje kapsamında Kelkit, Köse arasında 25 km isale hattı döşenmiş 2015 yılı içerisinde bitirilmiştir. Ayrıca Kelkit ilçemizde yeni Hastanenin üst kısmında 1500 tonluk bir depo yılanlı tepesinde ise 500 tonluk bir deponun daha inşası bitirilmiştir. Ayrıca Köse ilçesi için 500 tonluk deponun da Kaba inşaatı bitirilmiştir. 2016 yılında tesisin ana deposu olan 3000 tonluk depo ve arıtma tesisinin ana binası yapılacaktır. Ana bina genelde mekanik aksamla donanımlı olup beton aksamı kıs sürede bitecek duruma sahiptir. 2015 yılında projenin uygulanması etaplarından en önemlisi olan Kelkit Köse arasındaki boruların döşeme işinde ve kamulaştırmaların tamamında belediyemizin yoğun çabaları sonuç vermiştir. Akabinde müteahhit firmanın önü açılmıştır. Bu bağlamda 2017 yılında yılın da bitirilmesi planlanan işin 2016 yılının sonuna doğru musluklarımızdan temiz su akacaktır.

PROJENİN BEDELİ

Toplam Maliyet:       22.000.000 TL

Hibe:                        11.000.000 TL

Kelkit Belediyesi:       9.900.000 TL

Köse Belediyesi:        1.000.000 TL

HAYVAN PAZARI

     İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Çataklar bölgesinde 13.000m2 alan üzerine kurulu olan pazar ilçemizin önemli gelir kaynağı olan hayvancılığa büyük katkı sağladı.500 büyük baş 300 küçükbaş hayvan kapasiteli pazarda ayrıca idari bina, kafeterya, hayvan oteli, indirme bindirme rampaları, karantina odası, otopark ve kantar bulunmaktadır. Pazarımız bölgemizin en büyük ve en modern pazarı olma özelliğini taşıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın da başbakanlık döneminde destek verdiği hayvan pazarının toplam maliyeti 1.700.000 TL’dir.

YENİ İŞLETME BİNASI

     Yeni işletme, itfaiye ve ek binalarını kullanıma açtık. Tesisimiz toplamda 12.000 m2 alana kurulu olup İdari bina, araç garajı, kademe imalathanesi, itfaiye binası ve itfaiye garajı binalarıyla hizmet vermektedir. Yeni binamız ve yenilenen araç envanterimizle hizmet veren İşletme binamıza toplam maliyeti 2.000.000 TL’dir

 

 

 

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI

      İlçemiz pazar yeri yanında bulunan uygun alana gerekli çalışmaları yaparak yöresel ürünler pazarımızın ve balık pazarımızın temelini atarak üstünü kapattık. Üstü kapalı olan ve vatandaşlarımızın ürünlerini daha kolay ve sağlıklı bir ortamda pazarlamaları için gerekli stantlara sahip olan pazarımız, bölgemizin organik tarıma elverişli olması ve üretilen organik ürünlerin pazarlanması açısından büyük önem teşkil ediyor. Pazarımızın toplam maliyeti 200.000 TL’dir.

                                                              TAKSİ DURAKLARI

     İlçemizdeki trafik sorununa çözüm olması ve aynı zamanda taksici kardeşlerimizin dinlenmeleri ve bekleyebileceği bir alan için 3 adet taksi durağı kabinini taksici esnafımıza tahsis ettik ve taksi duraklarımızı uygun yerlere konumlandırdık. Taksi duraklarının toplam maliyeti 13.000 TL’dir.

 

 

ABDESTHANE VE TUVALETLERİ YENİLEME

     İlçemizde sorun olan umumi tuvalet ve abdesthane konusunu vatandaşlarımızın daha hijyenik ve temiz ortamda ihtiyaçlarını gidermeleri için ayrıca daha rahat abdest alabilecekleri bir alan için yenileme ve bakım çalışmalarını yaparak çözdük. Bu çalışmalar kapsamında toplamda 110.000 TL harcama yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

 

 

KOŞMAŞAT DERE KÖPRÜSÜ

Koşmaşat deresi üzerine, yayaların kullanması için bir köprü yaptırdı. İnönü Mahallesini yeni sanayi sitesine bağlayan 12.metre uzunluğunda 1.50 genişliğinde galvaniz sacla kapalı köprü hizmete sunuldu. İki yakayı bir birine bağlayan Köprü yayalara, okul öğrencilerine, yaşlı vatandaşlar için rahat kolay ulaşım imkânı sağladı. Yapılan bu köprü dekoratif güzelliğiyle dikkat çekerken ayrıca renk ve güzellik kattı.

 

MEZBAHA YENİLEME

     Hijyen ve temizlik açısından ilçemizin mezbahasında et taşıma işleminde kullanılan araç ve mezbaha içerisindeki kesim odalarının yenileme çalışmalarını tamamladık. Tamamlanan çalışmalardan sonra daha modern ve sağlıklı bir ortamda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu çalışmalara toplamda 35.000 TL harcama yaptık.

 

 

PARKOMAT UYGULAMASI

 

     Kelkit’te ana caddede dahil olmak üzere 7 bölgede parkomat uygulamasını başlattık, parkomat uygulamamız caddelerimizin rahatlaması açısından ilk günden etkisini gösterdi. Aynı zamanda pazar yerini otopark haline getirerek bu uygulamamıza ekstra bir katkı sağladık. İstihdam açısından da ilçemizde yeni bir iş alanı oluşturduk.

 

E- BELEDİYE SİSTEMİ


     Halkımıza daha iyi hizmet vermek için e-belediyecilik uygulamasını başlattık. Belediye olarak yeni bir hizmeti daha halkımızla buluşturduk. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız; su, emlak, çevre temizlik vergisi, kira ve benzeri gibi borçlarını evinden veya işyerinden 24 saat boyunca belediyemiz web sitesi www.kelkit.bel.tr  üzerinden online olarak ödeyebilecekler.


 

 

ARAÇ ALIMLARI

     Araç envanterimize; cenazelerin doğru ortamda taşınması için bir adet klimalı cenaze aracı, sokak ve caddelerimizi daha temiz tutmak için iki adet doğa dostu elektrikli süpürme makinesi, zabıtalarımızın denetim yerlerine ve gerekli olan bölgelere daha hızlı intikal edebilmeleri  için bir adet zabıta aracı taşıma işlerinde kullanmak için bir adet damperli kamyon, itfaiyemize ve gerekli işlere yardımcı olmak için bir adet su tankeri, altyapı işlerinde kullanılması için bir adet JCB kazıcı, İtfaiyemize büyük ivme kazandıracak olan bir adet 24 metre merdiven uzunluğuna sahip itfaiye aracı ve bir adet 3.5 ton kapasiteli forklift kattık.

 Ayrıca hibe olarak 1 adet su tanker, bir adet yeni çöp kamyonu ve bir adet kamyoneti envanterimize ekledik. Araçlarımızın toplam maliyeti 985.000 TL’dir.

 

 


DSC_5498

 

 

 

 

 

 

 

KELKİTİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

     17 Şubat Kelkit'in işgalinden kurtuluşunu çeşitli aktivitelerle kutladık. Program ilk olarak Kaymakamlık Binası önünde ki resmi tören ile başladı daha sonra Küçük Cami de şehitlerimiz adına okunan kuran tilaveti programı ile devam etti.

 

 

 

             

 

DSC_7393              DSC_7506

 

 

KELKİT BELEDİYESİ GENÇLİK KULÜBÜ

      Belediye Gençlik Kulübü adı altında tiyatrolar ve oyunlar düzenledik. İlk Okuldan üniversiteye kadar tüm yaş guruplarına ulaşarak gençlerimize tiyatro, müzik ve şiir alanlarında eğitim vererek sahne almalarını sağladık.

              

 

 

 

KREDİ YURTLAR KURUMU KARİYER GÜNLÜKLERİ

     İlçemiz üniversite öğrencileriyle ''Kariyer günlükleri '' adlı programda bir araya gelerek deneyimlerimiz paylaştık ve öğrencilerimizin sorunlarını dinledik.

 

 

 

 

KELKİT ÇAYI RAFTİNG ETKİNLİĞİ

     İlçemizde geleneksel hale gelen rafting şenliğini 4. kez gerçekleştirdik. Kelkit Çayının rafting sporuna uygun olması nedeni ile bu şenliği sürekli hale getirip Kelkit’imizi bu alanda marka hale getireceğiz.

 

 

 

KİTAP VE OYUNCAK EVİ PROJESİ

     Kız teknik lisesi müdürlüğümüz ile birlikte ihtiyaç sahipleri yararına Kitap ve Oyuncak Evi Projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda ilk Kitap ve Oyuncak evini Kelkit Meydanında kurduk.

 

 

 

 

GAZİLERİMİZLE İFTAR YEMEĞİ

     Vatanımız için canlarını ortaya koyan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan gazilerimizi ve vatanımız uğruna can veren şehitlerimizin yakınlarını da unutmadık bu program çerçevesinde şehit yakınları ve gazilerimizle iftar yemeğinde buluştuk. Bu buluşmamızı geleneksel hale getirerek, gazilerimizle ve şehit yakınlarımızla her yıl bu program çatısı altında buluşmayı amaçlıyoruz.

 

 

AŞURE DAĞITIM GÜNLERİ

     Mübarek muharrem ayında cami önlerinde ve meydanda stantlar kurarak halkımızla buluştuk ve bu mübarek ayın vesilesiyle vatandaşlarımıza aşure dağıttık.

 

 

 

KELKİT HÜRRİYETSPOR

     İlçemizin başarılı takımı hürriyet spora her alanda destek vermeye devam ediyoruz. Takımımızla maç öncesi kahvaltıda buluşarak takımımızın yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

 

 

 

 

KELKİT BELEDİYESİ FOLKLOR EKİBİ

     Kültürümüzü ve geleneklerimizi korumak adına belediyemiz bünyesinde Kelkit Belediyesi Folklor ekibini kurduk. Belediyemiz personelinden oluşan ekibimiz il içinde ve il dışında ilçemizi ve Belediyemizi temsil etmektedir.

 

 


AYNA KONSERİ

 

‘’Gençlik Şöleni’’  kapsamında Türkiye’nin sayılı guruplarından biri olan Ayna gurubunu gençlerimizle buluşturduk. Göreve ilk geldiğimiz günden berri gençlerimize ve sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Çeşitli sosyal faaliyetlerle ve konserlerle gençlerimizle buluşmaya devam edeceğiz.

 

 

AKIN AKINTÜRK

‘’Gençlik Şöleni’’ kapsamında değerli sanatçılarımızdan Akın Akıntürk’ü Kelkit halkımızla, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizle buluşturduk. Sayın Akıntürk’ün Farklı ve özgün sunumu ile halkımızla güzel bir gece geçirdik.

 

 

 

 

 

 

YAPILACAK OLAN PROJELER

ÇİFTLİK İLKÖĞRETİM OKULU PROTOKOL

Öğrenciler açısından çarşı içerisinde bulunan çiftlik ilköğretim okulu araç trafiğinden dolayı büyük tehlike arz etmektedir bu nedenle okulumuzu farklı bir alana taşıyarak bu sorunu ortadan kaldıracağız. Yeni okulumuz 16 derslikli olacak. Okulumuzun yerini de alt katı otopark olan bir iş merkezi ile değerlendireceğiz. Bu projenin protokolünü bu yıl itibari ile imzaladık.

 

KÜÇÜK CAMİİ MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

12.10.2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak riskli alan ilan edilen ilçemizdeki küçük camii ve bahçeli evler mahallesi yürürlüğe giren kanun çerçevesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. Mülk sahipleri ile gayrimenkul değer tespit ve uzlaşma çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KELKİT GİRİŞ KAPISI

Erzincan yolu üzerine, ilçemizin çehresini değiştirecek, güzelleştirecek ve tarihi dokuya uygun bir giriş kapısı yapacağız. Yapılacak kapı 4’er metre yaya kaldırımı, 8.5’er metre araç yolları, 4 metre orta refüj olmak üzere 29 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğinde olacak.

 

 

 

 

ÇARŞI YENİLEME

Çarşı dış cephe kaplamaları tek tip yapılarak çarşı görünümü tamamen değiştirilecek. Kaldırımlar andezit taş ile yenilenip genişletilecek, Çarşı aydınlatma direkleri daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturulacak, çarşı yolu asfaltlanarak temiz ve düzenli bir hale getirilecek ayrıca çarşı trafiği tek yöne düşürülecek ve trafiğin hangi yönden ilerleyeceği esnafımıza yapılacak olan anket ile belirlenecek.

ÇARŞI 2

 

 

DERE ISLAH ÇALIŞMASI

Çarşı içerisinde bulunan Kelkit çayı üzerindeki uygun alanları düzenleyerek park alanları oluşturacağız.